50.000 euro voor meer zeggenschap

Zorgorganisaties in heel Nederland konden van 9 t/m 23 september 2022 samen met verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en/of begeleiders een subsidie van 50.000 euro aanvragen. Een subsidieregeling om de zeggenschap of veerkracht in hun organisatie een flinke boost te geven. Om écht te zorgen voor meer zeggenschap in je eigen werk, op je afdeling of in de organisatie.   

 

€50.000 Wat zeg je ervan?

2023: Van plan naar actie! 

We kijken opgewekt vooruit naar 2023: een jaar dat in het teken staat van het uitvoeren van alle mooie actieplannen en het delen van nieuwe inzichten over zeggenschap met collega’s in het hele land! Zorgorganisaties die in december de subsidie toegekend kregen worden met elkaar in contact gebracht in een landelijk netwerk om van elkaar te leren en nieuwe inzichten te delen. Die inzichten gebruiken we (mede) om een leerlijn, een kennisplatform, een roadmap en een visie op zeggenschap in de zorg te ontwikkelen. Zo werken we er samen aan om professionele zeggenschap van zorgprofessionals merkbaar te verbeteren én de veerkracht te versterken. 

Start jij het nieuwe jaar goed met de uitvoering van jouw actieplan?  

In december kregen alle organisaties die een subsidieaanvraag hebben ingediend bericht van VWS. Dit betekent dat de organisaties aan de slag kunnen met hun actieplan. Of je actieplan nou goedgekeurd is of niet, wij begeleiden je graag bij het uitvoeren van jouw plan. Het programmateam van het actieplan biedt persoonlijke begeleiding én hulpmiddelen aan. Hoe ziet deze begeleiding eruit? Jouw organisatie kan begeleiding op maat ontvangen om tot concrete acties in de praktijk te komen waarbij zeggenschap binnen de organisatie wordt versterkt. In onze bijeenkomsten kun je terecht met hulpvragen en je leert daar van én met andere organisaties. Door samen te leren, kunnen we geleerde lessen ook weer delen met zorgprofessionals en organisaties die (nog) geen plan uitvoeren. Heeft jouw organisatie geen subsidie toegekend gekregen, maar wil jij het plan toch uitvoeren en heb je behoefte aan begeleiding? Stuur dan een mail mét je actieplan naar info@actieplanzeggenschap.nl 

10 januari: Informatiebijeenkomsten

Welke begeleiding en hulpmiddelen biedt het programmateam jou tijdens de uitvoering van het plan? In deze online informatiebijeenkomsten van een uurtje meer daarover, ook vragen we jullie naar de behoefte in begeleiding bij jouw actieplan.

Schrijf je hier in!

30 januari: Feestelijke kick-off bijeenkomst

Op 30 januari wordt er een feestelijke (digitale) kick-off georganiseerd! De uitnodiging ontvangt jouw projectleider als je subsidie toegekend hebt gekregen. Tijdens de kick-offbijeenkomst spreek je andere zorgorganisaties en is er voldoende ruimte om te netwerken en te sparren over jouw projectplan. Is jouw subsidie afgewezen of heb je geen aanvraag kunnen indienen, maar wil je toch een plan uitvoeren? Stuur een mail naar info@actieplanzeggenschap.nl met jullie actieplan om voor begeleiding in aanmerking te komen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom deze subsidieregeling? En van de hulp die je kunt krijgen bij het uitvoeren van jouw actieplan? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

*verplicht veld

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het Landelijk Actieplan Zeggenschap en de subsidieaanvraag? Bekijk hier of jouw vraag ertussen staat.

Naar de veelgestelde vragen